logotyp, Oxelö Krog, Café och Sjökrog i gamla Oxelösund
omoss_front

I den gamla sjömanskrogen serverar vi god hemlagad mat och delikata bakverk. Du når krogen både landvägen och sjövägen då båtplats för våra gästerna finns i anslutning till krogen.

Vi erbjuder också lösningar för lunch- och middagsbeställningar, eftersamlingar, catering och beställning av hembakat. I vårt grannhus Kristineberg finns plats för sällskap på upp till 20 personer,

Oxelö Krog har fullständiga rättigheter, och utöver serveringen anordnas bland annat midsommarfirande, räkaftnar, musikkvällar och julbord. På uteserveringen finns 100 sittplatser och dessa fylls snabbt under varma sommartider.

page_header_om_04

Man kan lätt tro att man kört fel på väg ut till krogen då man först möts av malmhögar och industribyggnader. Gamla Oxelösund ligger nämligen placerad mellan Oxelösunds hamn och SSAB. Men kör man bara vidare byts omgivningen snart ut mot en bevarad 1920-talsmiljö med vackra gamla hus och skärgårdsvyer.

I området finns förutom Oxelö Krog också ett skärgårdsmuseum med varierande säsongsutställningar samt en kulturstig som visar Oxelösunds ursprung. Du kan även hyra en eka hos oss för en båttur i skärgården, eller kanske vill du passa på att spana efter ”geocacher” i den vackra omgivningen.

Oxelö Krog ligger på en höjd och den vida utsikten i området sträcker sig både över SSAB:s industribyggnader och ut över båtlivet bland öarna i skärgården.

Ta en fika eller bit mat hos oss och bara njut av de vackra omgivningarna…


page_header_om_omgivningar

Passa också på att ta en promenad på den fina kulturstigen, som börjar vid lotsutkiksberget
och passerar genom denna idylliska kultur- och naturmiljö med gamla anor.

Följ skyltningen Kulturstig samt blå markering för att hitta rätt.

Se karta och information om kulturstigen här ->>

kulturstig